szoboszlay pincészet, kéktúra

SZEKSZÁRDI túra

SZEKSZARDI TÚRA Átadták a Bati-kereszt kilátót, a Gemenc Zrt. új turisztikai attrakcióját Szekszárd mellett. Az erdőgazdaság új beruházása eddig soha nem látott nézőpontból tárja fel a Szekszárdi borvidék egyedi panorámáját és Sötétvölgy erdőtömbjének különleges látványát.

A kilátó a Szekszárdi-dombság északi részén, annak egyik legmagasabb pontján, a Dél-Dunántúli Kék Túra, a Magyar Zarándokút és a Mária út közelében épült meg. Szekszárdtól nyugatra terül el az a közel 570 hektáros sötétvölgyi erdőtömb, ahol felállították a rétegelt-ragasztott fa elemekből készült kilátót. A 280 méter tengerszint feletti magasságban épült turisztikai létesítmény padlószintje 15 méter magasan helyezkedik el, teljes magassága mintegy 20 méter és egyszerre 18-20 fő befogadására alkalmas.

A kilátót és a mellette található egy erdei kirándulóhely, ahol mostantól parkoló, fedett pihenő és tűzrakó hely is várja a turistákat.

A Kaposvár és szekszárd között már régebben meglévő Dél-dunántúli Kéktúra összekötése az országos kéktúrával - Rockenbauer Pál "Még egymillió lépés..." című TV filmsorozata nyomán - 1989-ben készült el. Hazánk második hosszútávú turistaútja nevét a népszerű turistáról, szakíróról, népművelőről, TV-s személyiségről, Rockenbauer Pál-ról kapta, - így tisztelegve emlékének. Az EWV ( Európai Gyalogos Turistaszövetség ) döntése nyomán a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát bekapcsolták az európaiHosszútávú Vándorutak hálózatába, ennek következtében 1995-ben Bajánysenye-Szekszárd közötti szakasz az E7 vándorút része lett.

A Szoboszlay pince a Kék túra útvonalán található!

Szekszárd - Bárányfok - Duna-híd – kerékpártúra ….és még sok más útvonal A túra minimális erőbedobással könnyen letekerhető, így bátran ajánljuk kicsiknek is, nagyoknak is egyaránt.

A GEMENCI ERDŐBEN nem csak a túrázást kedvelők találják meg a számításukat, de a vadászatot kedvelő idelátogatók is találhatnak kedvükre való programot. A környék bővelkedik más sportolási lehetőségekkel is, mint például a lovaglás illetve a kenuzás a Gemenci erdő Duna mellékágain. A közelben található gyógyfürdők kellemes kikapcsolódást nyújtanak illetve gondoskodnak a változatosságról.

szőlészet